Facebook Marketing

Facebook. Onderweg, thuis op de bank, tijdens de pauze op werk, ‘s ochtends en ‘s avonds in bed en zelfs op de wc: iedereen gebruikt het, altijd en overal. Facebook heeft een enorm bereik. Naast de ideale mogelijkheden om contact te houden met je buren, familie en (verre) vrienden, kan het zakelijk ook ingezet worden als advertentiekanaal.

Met Facebook kun je jouw doelgroep zeer specifiek instellen op basis van allerlei gegevens als locatie, geslacht, leeftijd, interesses, hobby’s en gedrag. Hierdoor kan je met Facebook zeer relevante mensen bereiken met mooie, op maat gemaakte beeld advertenties. Maar hoe val je nou op en hoe weet je wat wel en wat niet werkt? Ik help je met het optimaal inzetten van Facebook. Een eerste stap is het instellen van de Facebook Pixel. De Facebook Pixel is een stukje code waarmee je data verzamelt om mensen of groepen die je website bezoeken beter te leren kennen. Hierdoor kan je het effect van je Facebook advertenties meten, optimaliseren en verder ontwikkelen. Na het plaatsen van de Facebook pixel stel ik het account in, zet ik de campagnestructuur uit, stel ik de juiste doelgroepen in en maak ik verschillende advertenties. Doorlopend test ik wat werkt en meet ik het resultaat. Ik heb ervaring met het opzetten en optimaliseren van de volgende campagnes:

Bekendheid, verkeer en interactie

Laat je merk zien aan een relevant publiek. Vergroot je bereik door met interessante en actuele content de aandacht van je (potentiële) doelgroep te trekken. Deze mensen kunnen jouw Facebook pagina gaan volgen waardoor je ze in een later stadium opnieuw (gratis) kan bereiken. Tevens kan je ze direct naar je website leiden waar ze vervolgens meer over jouw bedrijf, diensten en/of producten kunnen lezen. Doordat mensen jouw advertentie kunnen delen en er op kunnen reageren is Facebook een zeer geschikt kanaal om interactie met je doelgroep te creëren.

Conversies

Deze campagnes leveren direct wat op. Of het nou verkoop van producten (uit uw digitale productcatalogus), het downloaden van een mobiele app, het downloaden van een PDF of het genereren van nieuwe leads betreft; deze campagnes leveren direct wat op. Met de juiste instellingen kunnen deze campagnes op basis van data erg goed geoptimaliseerd worden waardoor je voor elke geïnvesteerde euro het maximale terugkrijgt.

(Dynamische) retargeting

Ook kunt u dankzij Facebook Retargeting specifiek de mensen bereiken die de vorige keer geen actie ondernomen op uw advertentie om zo deze groep nog een keer te stimuleren. Hoe bereiken we opnieuw de mensen die wel op je website hebben zijn geweest, maar uiteindelijk (nog) geen actie hebben ondernomen? Dit is een interessante groep omdat zij duidelijk al interesse in jouw onderneming hebben en hun koopintentie waarschijnlijk hoger is.


Zin in een kop koffie?

Maak een afspraak.

Contact